Utusan Online Headline Animator

Rabu, 13 Mei 2009

JAHIL DEMOKRASI

Hari ini, Mursidul Am Pas telah mengadakan sidang akhbar Khas, di pejabatnya dan dalam komennya mengenai Kes kemelut Di Perak beliau teleh mengatakan "Dewan Undangan Negeri Perak mesti dibubarkan dan beri semula (kuasanya) kepada hakim. Maksud hakim di sini ialah rakyat. Rakyat yang menjadi hakim (untuk) memilih wakil tertentu untuk duduk dalam dewan. "Saya jadi menteri besar, dan semua menteri besar lain, dipilih oleh rakyat, bukan hakim mahkamah. Saya pelik sekarang ini, kenapa hakim mahkamah pilih menteri besar? "Ini perkara pelik. Perkara yang tidak patut berlaku. Mengaibkan rakyat dan mengaibkan demokrasi. Lama dah (kita) dok sebut perkara ini tetapi degil tak mahu (bubar DUN). Dan orang macam ini tidak ada hak hidup atas muka dunia ini," katanya.Semua Kemelut yang berlaku di Perak disebabkan NIZAR JAMALUDDIN.
Yang mengaibkan demokrasi ialah NIZAR JAMALUDDIN.
Yang menjadi Pelik ialah NIZAR JAMALUDDIN.
Yang membuat hakim melantik menteri besar ialah NIZAR JAMAULUDDIN.
Yang mengaibkan demokrasi ialah NIZAR JAMALUDIN kerana 28 wakil rakyat sahaja yang menyokongnya. Demokrasi sejati ialah kumpulan yang mempunyai mejoriti.
Siapa yang tak mau bubar DUN. Yang ada Kuasa Bubar DUN ialah SULTAN AZLAN SHAH bukan NIZAR JAMALUDDIN (dua kali bubar DUN).
NIZAR JAMALUDDIN TIDAK ADA HAK HIDUP ATAS MUKA DUNIA INI. orang macam ini harus dihapuskan dari muka dunia ini seperti mana saranan mursidul am pas.


SEBENARNYA MURSIDUL AM PAS INI JAHIL DALAM POLITIK.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan