Utusan Online Headline Animator

Rabu, 13 Mei 2009

KEMELUT DI PERAK - RAKYAT SUDAH MUAK

MENURUT BEBERAPA KERATAN AKHBAR:-
Serah kepada rakyat pilih kerajaan di Perak - Suhakam
KUALA LUMPUR: Suruhanjaya Hak Asasi Manusia Malaysia (Suhakam) berpendapat bahawa krisis politik di Perak mungkin tidak dapat diselesaikan melainkan kuasa itu diberikan semula kepada rakyat.
Nik Aziz sokong keputusan
KOTA BHARU 11 Mei – Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat menyifatkan keputusan Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur bahawa Datuk Seri Ir. Mohammad Nizar Jamaluddin sebagai Menteri Besar Perak yang sah berjaya menghidupkan kembali demokrasi di Perak. Star Online12.15 tengah hari : Pakatan Rakyat sedia bekerjasama dengan BN untuk mengatasi kemelut 3 bulan. Tetapi PR mahu DUN Perak dibubarkan dan pilihan raya baru diadakan 7.40 malam: Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak berkata Pembangkang seharusnya tidak meletakkan sebarang terma dan syarat bagi apaapa jua perundingan dengan Barisan Nasional (BN) bagi menyelesaikan krisis politik di Perak.
Zambry kekal MB, Nizar cabar lagi
May 12, 09 10:00am Mahkamah membenarkan permohonan Datuk Seri Zambry Abd Kadir untuk menangguhkan keputusan semalam yang mengisytiharkan Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin sebagai menteri besar Perak yang sah
Suhakam, Ku Li setuju pilihanraya semula di Perak
May 12, 09 9:28am Pemimpin Umno menyokong tindakan menteri besar Pakatan Rakyat di Perak mengusulkan kepada istana agar membubarkan DUN bagi mengatasi kemelut politik sejak Februari

DARI AKHBAR BERMACAM-MACAM PANDANGAN PRO DAN KONTRA.
ITU PANDANGAN AHLI-AHLI POLITIK WALAUPUN BERGELAR ULAMA TAPI TAK BOLEH DIPAKAI. ULAMAK YANG BAIK AKAN MENYERU MANUSIA BERBUAT BAIK. TAPI SEBALIKNYA.

KESIMPULANNYA RAKYAT SUDAH MUAK DENGAN TELATAH POLITIK DI PERAK. ORANG POLITIK YANG MEMBUAT PERAK TIDAK STABIL.
APA KATA, HARAMKAN BERPOLITIK DI PERAK, KEMBALIKAN KUASA MEMERENTAH KEPADA SULTAN DAN DITADBIR OLEH KAKITANGAN KERAJAAN YANG ADA SEKARANG, KERANA ORANG POLITIK MEBUATKAN RAKYAT MENJADI SUSAH.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan