Utusan Online Headline Animator

Rabu, 18 Mac 2009

PENASIHAT BARU YANG DIPERTUAN AGUNG


Menurut catatan dari blog siasah Daily, seorang penasihat baru kepada Yang Dipertuan Agong telah menasihat agar Baginda tidak melantik DS Najib sebagai PM, kerana ingin keluar dari suasana yang tidak jelas. Apakah suasana yang tidak jelas, saya tidak tahu, hanya zahid sahaja yang tahu. Inilah Zahid Ibrahim seorang yang telah mendapat kekayaan dari titik peluh perjuangan orang UMNO, dan menderhaka kepada pertubuhan yang telah memberikannya banyak kekayaan kepadanya.


Pada pandangan saya, Zaid Ibrahim adalah seorang melayu yang sombong dan bongkak dengan kepandaian dan kekayaan yang beliau miliki. Beliau seorang melayu yang lupa akan nasib bangsanya yang semakin hari semakin terhakis kuasa. Manusia melayu seperti ini, sepatutnya tidak wujud di dunia ini.
Pada waktu ini, beliau suka untuk menimbulkan suasana agar orang melayu berada dalam keadaan dilema, kerana segala usaha untuk menonjolkan dirinya tidak siapa pun yang mahu. Mengenai nasihatnya supaya DS Najib tidak dilantik menjadi PM. Ini adalah satu perkara yang tidak lojik di akal kerana parti UMNO adalah menjadi mejoriti dalam parlimen. Bukan beliau tidak faham tetapi sengaja untuk merosakkan negara Malaysia.
Ikutlah tradisi, kalau masuk kandang kerbau, jadilah kerbau.... jangan jadi lembu, biarlah MB selangor sahaja jadi lembu.
Alam- Zaid perlu bermuhasabah diri, kekayaannya adalah dari hasil dari dasar penswastaan kerajaan yang ditunjangi oleh UMNO. Tak payahlah menjadi penasihat kepada Yang Dipertuan Agong. Perdana Menteri adalah Penasihat Kepada Yang Dipertuan Agong. Saya ingin cadangkan Zaid jadilah penasihat kepada Pakatan rakyat atau DS Anuar yang kakinya sebelah memijak penjara.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan